Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen slump bakom skapelsen

Tron på icke-Gud är ingen vetenskaplig sanning. Självklart måste det vara en rättighet att tro på icke-Gud.

För mig är det dock osannolikt och obegripligt att en ointelligent slump skulle kunna skapa ett komplext och fungerande universum med levande varelser. När vi öppnar Bibeln och läser, ser vi att Gud inte presenterar sig själv. Han förutsätts. Vad är då Bibeln? Ja, det är – som jag ser det – inga slugt uppdiktade fabler. Kristna menar att det är vad Gud har sagt. Gud har talat genom Bibeln via människor som varit ledda av honom att skriva det de skrev.

Vem som helst kan få en personlig tro, och inse att Gud är intresserad av mitt liv. Människor finner en sådan tro på många olika sätt. Vi läser i Bibeln om Adam och Eva, om syndafallet, om Noa som byggde en båt på Guds befallning för att rädda människor och djur från att gå under. Även om människors dumheter och fel, om Guds kärlek och barmhärtighet etc. Vi börjar så småningom förstå att människan är obotligt smittad av ondska och fel. Vi kan helt enkelt inte utplåna mörkret och synden ur oss hur vi än försöker. Alla är vi alltså syndare. Det är en sanning som inte är förhandlingsbar.

Här finns dock en utväg för oss, som består i att helt enkelt luta sig mot vad Jesus Kristus gjorde för oss. Hålla med att det Jesus säger är sant. Vi kristna människor är liksom andra verkligen inte felfria. Just därför behöver vi Jesus Kristus. Vi är hopplöst beroende av honom. Det beroende som ger människan hopp och trygghet trots svaghet.

Bo Westin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel