Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen skattesänkning i Åre

Oppositionen ville sänka kommunskatten i Åre. Det förslaget vann dock inget gehör på fullmäktige.

LT berättade förra veckan om oppositionens förslag på utvecklingsplan för kommunens verksamheter de kommande åren, det vill säga hur resurserna ska fördelas. Det mest iögonfallande i det var att de ville sänka kommunskatten med 20 öre nästa år.

De flirtade också öppet med Moderaterna som just nu styr kommunen ihop med Socialdemokreterna och Miljöpartiet, i hopp om att få gehör. Detta eftersom Moderaterna vanligtvis är positiva till skattesänkningar,

– Generellt är vi för låga skatter, men i vårt fall ser vi ett stort behov i skolan. Vi vill förstärka den först och främst. Vi har jobbat under flera mandatperioder med olika sparprogram där, sa Anna-Karin Vernberg, moderaternas gruppledare i Åre till LT då.

Samma argument framhåller kommunalrådet Peter Bergman (S). När utvecklingsplanen skulle tas upp i fullmäktige utmynnade det i en debatt kring skattesänkning kontra satsning på grundskolan.

– Vi motsatte oss det, vi tycker att det är viktigare att satsa på skolan. Det handlar om nånstans kring 40–70 kronor i månaden per skattebetalare. Det är det som är nivån på 20 öre, säger Peter Bergman och skattesänkningen fick därmed inget gehör.