Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen risk för dyrare kanelbullar – än så länge

Världsmarknadspriset på vete skjuter i höjden, men det är inget som bagerierna i Östersund har märkt av. Än så länge verkar det inte finnas någon anledning till oro över dyrare bröd, bullar och kakor.

På Wedemarks konditori har man inte märkt någon effekt av de höga världsmarknadspriserna på vete ännu. De köper in vetemjöl för samma pris som tidigare. Bibbi Widengren, marknadsansvarig på Wedemarks konditori, anser att det är för tidigt uttala sig om ifall deras produkter kommer att bli dyrare för kunden.

– Vi har inte märkt av prisökningen än, och blir den inte för hög så kommer det inte att drabba våra kunder, säger Bibbi Widengren.

Hon påpekar att en kanelbulle inte innehåller särskilt många gram mjöl, därför ska det ganska mycket till innan det blir dyrare att köpa en bulle.

Inte heller Roger Lindahl på Törners konditori har märkt någonting av det ökade vetepriset. Han menar att det tar tid innan förändrade råvarupriser slår igenom. Dessutom är han inte så säker på att prisökningen kommer att hålla i sig.

– Jag hörde om en kvinna på Handelsbanken som trodde att det här var en tillfällig ökning, säger Roger Lindahl.

Priserna på råvaror påverkar såklart inköpen de gör till bageriet, en dålig kaffeskörd kan till exempel påverka priset relativt snabbt, men i nuläget ser han ingen anledning till oro för höjda priser.

– Just nu tror jag inte att det här kommer att påverka oss, säger han.