Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen överraskning

Annons

Om man bosätter sig på en plats med en flygplats så måste man ju räkna med att trafiken kan minska eller öka, att flygplanen kan bullra mer eller mindre. Då kan man inte komma och klaga på oljud och kräva nedläggning i efterhand vilket många gjort kring bland annat Bromma och Frösön.

På samma sätt förstår jag inte de som bor vid Genvägen i Östersund som klagar på att trafiken ökat när Stadsdel norr utvecklas.

Genvägen är en genomfartsled och därför var det ju knappast en överraskning att trafiken skulle kunna förändras över tiden. Det vore en sak om trafikökningen skedde inne i ett bostadsområde men så är det ju inte. Genvägen är liksom Krondikesvägen och Rådhusgatan en trafikpulsåder genom staden och att bo där är en fördel eftersom man snabbt och enkelt kommer iväg. Gillar man inte förändringen så kan man ju alltid flytta ut på landet eller till ett annat område inom staden. I städer är det liv och rörelse och någon nu missat det.

Men visst, varför inte sänka hastigheten i hela staden till 40 knyck.

Gör det mer besvärligt att använda bil så kanske fler går över till andra transportmedel.

Boende vid Genvägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel