Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ny klassiker

/
  • Att öppna Yran är inte lätt och det ville sig inte riktigt för Perssons Pack på Tuttifrutti-scenen.Foto: Ulrika Andersson

Perssons Pack

Tuttifrutti-scenen, torsdag

Annons

Förväntningar kan vara ett helvete. Per Persson har gjort ett par av de bästa Yran-spelningarna någonsin. Den första för över 20 år sedan med Perssons Pack. Den andra för bara några år sedan med Per Persson & Band. Nu var det dags för det återförenade Perssons Pack. Men, vadå återförenat? Dragspelaren Magnus Lind har drabbats av svåra hjärtbesvär och ligger på sjukhus och Niklas Frisk reser runt med A Camp. Så det var Per Persson själv med nye gitarristen Love Antell som fick dra det tunga lasset.

Men att öppna Yran strax efter 20.00 med regnet hängande i luften är inte lätt. Spelar man dessutom sånger som nästan kräver lite mörker och viss promillehalt så blir det inte lättare. Och särskilt inte utan dragspel. Men visst, spelningen hade sina riktigt fina stunder. Vi fick en väldigt själfull "I kväll tar vi över stan" från årets lysande comeback-cd. Två lugna klassiker som "Hanna" och första extranumret med underbara "Bröllopsdag" för alla bittra män i publiken var mer än godkända.

Men en så fin sång som nya "Stenad i Stockholm" slarvades bort och inte blev det bättre av att Persson berättade om att han i går sjöng den med Annika Norlin i Karlskoga. Hon hade behövts i sin hemstad också. Och ofta var det som att musikerna inte fann varandra riktigt. Otight var ordet.

Per Persson är en fantastisk scenpersonlighet när han vill och när publiken vill. I går var inte viljan tillräckligt stark hos vare sig Persson eller publik. Det blev inte någon ny klassiker. Det blev hyfsat, det var kul att se Persson på en scen igen. Men oj vad Magnus Lind saknades. En annan och senare kväll är det säkert bättre. Men det var det inte i går.

Christer B. Jarlås

Mer läsning

Annons