Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen medalj för Martinsson när VM avslutades

VM i viltmål avslutades i Stockholm med 10 meter regelbundna lopp, men utan svenska medaljer.

Strömsundsskytten Emil Martinsson slutade nia.

Bara två respektive tre poäng fattades för att Emil Martinsson och Niklas Bergström skulle nå särskjutning om en plats i semifinalen. De fick ta plats på sidan om och istället se en dramatisk finalmatch där ryske Romanov avgick med segern.

Den svenska insatsen under lördagens andra halva av tävlingen var varken dålig eller riktigt bra. Det hade annars behövts en toppdag för att Martinsson och Bergström skulle ha kunnat nå medaljer eftersom båda svenskarna var långt ifrån de bästa.

Niklas Bergström avslutade med 282 poäng, vilket gav totalt 571 poäng och en tolfteplats.

Emil Martinsson sköt 283, totalt 572 och en niondeplats. Hans resultt var faktiskt bara två poäng från särskjutning om en plats i semifinal.

När Emil analyserar den sista VM-dagen är det framförallt två åttor som stör helhetsbilden.

– Det var synd på en åtta, var det inte det? Men, men…

• Var det någon åtta som du kände kunnat vara en tia?

– Nej, det vill jag inte påstå. Men det hade varit skönt att få en. Jag hade ändå skaplig kontroll mot slutet, jämfört med början och mitten. Men det räckte ändå inte till, säger han till Svenskt skytte.

Att 574 poäng ska räcka till särskjutning om en semifinalplats var inte förväntat, då det normalt brukar krävas några fler poäng i de internationella tävlingarna. Extra nesligt för Martinsson.

– Jo, 574 är lågt. Skandal. Jag tycker att 576 hade varit dåligt. Jag hade gissat på 578 till medaljmatch, säger Martinsson som ändå får åka från VM med två individuella silver samt ett lagsilver 50-meterstävlingarna.

Svenske ledaren Claes Johansson hade önskat lite mer av svenskarna i detta hemma-VM.

– Vi skulle haft två medaljer till. Dels i lag blandade lopp på 50-meter, där vi gav bort en medalj. Men också här på 10 meter. Vi har tagit det varje gång i VM och vi borde kunna göra det även här, speciellt när kineserna inte varit på topp. Medaljörerna nu är gamla motståndare som vi normalt slår, säger han.

Finalen mellan Lukasz Czapla, Ungern och Dmirtry Romanov, Ryssland blev mycket dramatisk. Till slut kunde Romanov vinna, men först efter stort möd och mycket besvär.