Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen ljus idé

Efter den folkstorm som uppstod om nedsläckning i Strömsunds kommun, där vi drev en följetong i den samlade pressen, så ändrade sig Socialdemokraterna och kom till KS med ett initiativärende som innebar slopande av 400-meters gränsen samt att man låter invånarna i byarna vara med och bestämma viljka ljuspunkter som skall vara kvar eller inte.

Det beklagliga i sammanhanget var att man valde att behålla förslaget om att få hyra belysningsstolpar. Rättvis Demokrati valde att rösta för S-förslaget. Jan-Olof Andersson (M) som inte visat intresse eller agerat på något under hela mandatperioden kom plötsligt med ett eget förslag om att alla ljuspunkter skulle lysa mot en kostnad av 340 000 kr.

Naturligtvis lägger han fram förslaget under sittande möte. Ändringen skiljer sig inte nämnvärt från förslaget från S. Ponera att byarna beslutar att behålla alla ljuspunkter så blir vi ändå tvingade att tillföra medel. Moderaterna har fört en tynande tillvaro hela mandatperioden. Om Ni tror på ökat förtroende och positivt valresultat med att komma med detta förslag är Ni ute i ogjort väder.

Göran Edman (RD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel