Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen lek längre för Per Gunnarz

/
  • Per Gunnarz känner sig väl förberedda inför tv-framträdandet där de först kommer att spela en egen variant på Charlotte Perrellis ”Tusen och en natt”. Från vänster: Filip Palmqvist, trummor, Johan Hedström, klaviatur, Christoffer Sjöqvist, sång, Olle Ackeflo, gitarr, Elias Näslin, bas, och Joel Wulff, gitarr. Foto: Ulrika Andersson

Per Gunnarz ingår i ”Dansbandskampens” yngsta startfält för säsongen. Elias Näslin, basist, tror därför att konkurrensen blir hård i programmets andra deltävling.

– Det blir ingen barnlek, men alla i bandet är sjukt peppade, säger han.

Annons

De har repat och nött, och nött och repat. Allt måste sitta som en smäck inför liveframträdandet i SVT i morgon när de möter Zekes, från Skövde, och 90’s Avenue från Kalmar. Båda banden är i samma ålder som Per Gunnarz och tillsammans kan de nog ge veteranerna Black Ingvars och Date en tuff match. Men det gäller ju att slå varandra också.

– Vi har kollat på både Zekes och 90’s Avenue på Youtube och Myspace och ja, det kommer helt klart att bli ett spännande avsnitt, säger Elias.

Alla fem banden har två låtar var på repertoaren, men ett av banden, det som får minst röster, kommer inte att få spela sin andra låt.

– Vi får hoppas på hemmapublikens stöd. Vi lovar att vi ska underhålla er, säger Elias.

Per Gunnarz kommer först att spela en egen variant på Charlotte Perrellis ”Tusen och en natt”, en låt som de själva fått välja. Uppdraget var att se ut en svensk poplåt och göra om den till en dansbandslåt.

– Det var svårt att välja ut en svensk låt. Men ”Tusen och en natt” hade vi redan börjat leka med och nu tycker vi att vi gör den bättre än Charlotte, säger Elias.

Den andra låten, Maniac”, från filmen ”Flashdance”, har artisten Måns Zelmerlöw, denna veckas gäst i juryn, plockat ut till Östersundsbandet.

– Den är vi riktigt nöjda med, säger Elias.

Förra helgen satt hela bandet, utom sångaren Christoffer Sjöqvist, klistrade framför tv:n för att spana in säsongens första ”Dansbandskampen”. Men Elias säger att han hade större förväntningar på premiären.

– Jag blev inte så jätteimponerad av banden i lördags och då släppte den värsta nervositeten också. Men jag tror att det blir värre konkurrens nu.

I morse begav sig Per Gunnarz till Strängnäs Svenska hem arena för att ladda inför morgondagen.

– Det ska bli grymt kul, säger Elias.

Mer läsning

Annons