Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen kritik till landstinget för missad fraktur

Landstinget i Jämtland får ingen kritik från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter en anmälan om felaktiga besked vid röntgenundersökning på Östersunds sjukhus.

Patienten fick beskedet att hon hade en stukning i handen efter en olyckshändelse. Senare visade det sig att det fanns en fraktur i ett finger.

Efter en vecka fick patienten per telefon från ortopedkliniken beskedet att de gjort en förnyad granskning av röntgenbilderna och konstaterat att patienten hade en spricka i fingret. Patienten ombads att snarast komma till sjukhuset för att göra en ny röntgenundersökning.

När patienten besökte akutmottagningen granskades röntgenbilderna av AT-läkare och en specialistläkare i ortopedi, bedömningen blev att ingen skelettskada kunde påvisas. Patienten fick en elastisk linda och fick åka hem. De missade med andra ord sprickan i fingret.

När röntgen gjordes om, hade inte den försenade diagnosen påverkat frakturen. Patienten ordinerades behandling med tvåfingerförband i två veckor.

Och IVO finner inga skäl att kritisera vården av patienten.