Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen Kanye West

(Sony Music)
Bästa låt: "The.OC.S01E01.DVD-Rip.Xvid (featuring Say Lou Lou)"

För sex år sedan - innan han gifte sig med Kim Kardashian - var Kanye West på en mörk plats i sitt liv. Hans mamma hade oväntat dött och ett långvarigt förhållande tagit slut. Resultatet blev "808s & heartbreak", ett epokgörande mörkt och hårt, minimalistiskt och elektroniskt album där Kanye West - detta geni - vräkte ut sina känslor till allmän beskådan och utan hänsyn till sig själv.

Spola fram till 2014 och här kommer Lorentz som försöker göra sitt eget "808s & heartbreak". Samma minimalistiska elektroniska stil, samma kärlekssorg fast på ett lite gulligt och mer pubertalt sätt och med en hel del fyndiga texter - som att jämföra sin kärlek med figurerna från tv-serien "The OC", till exempel.

Lorentz tillhör utan tvekan de allra smartaste artisterna och producenterna i sin generation. Han har massvis av begåvning och flera av texter andas en åtråvärd känsla av vara helt i klang med samtiden - här och nu 2014, men imitation är inte alltid den bästa formen av smicker.

Lorentz är ingen Kanye West.

Mikael Forsell/TT

mikael.forsell@tt.se