Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen ideologi i valet

Valet är över. De som känt en ideologi i sitt val bör ta sig en funderare. Var det så att (S) och (MP) såg det rödgröna alternativet enbart som enda chansen att nå regeringsmakten?

Annons

Väl där fanns inga krav på att uppfylla valmanifestet. Hur skall man annars tolka den upplösning som påbörjades redan på valnatten och som nu i praktiken övergått till femtekolonnare för (M)?

Vilken förklaring kommer(C) och (KD) att ge sina väljare att deras uppgift kommer att vara följeslagare till den verkliga valsegraren nämligen (M).   För att inte tala om Monas omvändelse från frågor om vilket man inte dagtingar. Nämligen påbörjande till strategibyte i Afganistan kopplat till datum för trupptillbakadragande kopplat till slutdatum och ett helt annat stöd till den civila delen av befolkningen i landet än krigets fasor. Ur den koalitionsröran som numera präglar den svenska valrörelsen kvarstår bara (M) (V) och (SD) som de som rakryggat står upp för vad de lovat. Vilken politik de står för får väljarna avgöra men deras varudeklaration visade sig inte vara lika falsk som för (S) (C) och (KD) . Som (M) tydligt framförde under valrörelsen var mer folk till ett krig, som Ryssland och USA inte lyckats vinna med nuvarande taktik, den stora utmaningen.  Att visa de kring vars bord man vill dansa att nu kommer krigserfarna svenskar som skall med trupp och rådgivare förlösa landet. Att vara besviken på sveket från innersta kretsen inom (S) har knappast varit enklare än i dag. Sker ingen förändring kommer resultatet att bli lika som för (C) där partiledaren sålde ut partiet för en ministerpost. 

(FP) flyter med. Hittar nya dagssländor att profilera sig på.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel