Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen gammal gädda men en massa lax

Länskände företagaren Bert Sjödin gör ett jubileumsår i de norska fiskevattnen.

För 40 år sedan nämnde en bekant till Bert Sjödin att det skulle vara bra fiske i norska Namsen, han bestämde sig då för att åka dit och titta, i dag 40 år senare åker han fortfarande dit för att spendera somrarna med laxfiske.

Starten för fisket gick i helgen och då var Bert Sjödin där, väl förberedd med en hel hög av spön. Han och frun åker dit varje år, till exakt samma plats och parkerar sin husvagn 25 meter från älven.

I år har fiskelyckan inte varit något vidare och än har ingen fisk fastnat på kroken, men Bert Sjödin tror att det kan bero på det höga vattenflödet.

På kroken har han daggmask, daggmask som han plockar på Frösöns gator under nätter när det regnat.

En kväll för några år sedan, fick han tre stora laxar på fem utkast, en på 12 kilo, en på 13 kilo och en på 14 kilo, det är kvällar som dem man minns lite extra, säger Bert Sjödin lyriskt.

En annan kväll med mindre fiskelycka ifrågasatt en norska hur svenskarna kunde komma dit, år efter år och stå i regnet och fiska utan napp. Svaret föll sig ganska självklart för honom.

– Det är bättre att stå här, njuta av naturen och fiska, än att äta en massa tabletter för att hålla sig frisk, säger Bert Sjödin.