Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen förtur för trygghetslarm

Tele 2 ser ytterst allvarligt på det som har hänt. Det meddelar Malin Livhage vid Tele 2:s pressjour, sedan hon satt sig in i Helga Kristianssons ärende. 

– Det är klart att Helga ska få känna sig trygg. Jag har i dag (tisdag) varit i kontakt med Skanova för att göra dem uppmärksamma på det här ärendet, säger Malin Livhage. 

Sedan hänvisar Tele 2 vidare till Skanova, som sköter driften av den fasta telefonledningen.

Trots att Kjell Jonsson felanmälde Helgas telefon fredag 18 juli är det inte registrerat hos Skanova förrän den 23 juli. 

– Jag beklagar. Vi borde ha lagat ledningen som det sades från början, alltså den 30 juli. Jag har sett till att det kommer tekniker till Helga Kristiansson och felet bör bli åtgärdat i dag (tisdag), säger Torbjörn Larsson, eskaleringsansvarig vid Skanova. 

Han förklarar situationen med mycket åska i området.

Skanova prioriterar reparationerna i den ordning de kommer in, någon prioritering av de som har trygghetslarm finns inte. 

Larissa Ullberg, tillförordnad enhetschef för Fjällsol och hemsjukvården, kan av sekretesskäl inte kommentera det enskilda ärendet men säger att hemtjänsten har följt gängse rutiner.