Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen femmil för Olsson

Det blir ingen start för förkylde Johan Olsson i Holmenkollens klassiska femmil i helgen.

Annons

Därmed lär längdskidåkaren ha kört sig sista världscuptävling eftersom bara de 50 bästa får tävla i avslutningen i Falun.(TT)

Det blir ingen start för förkylde Johan Olsson i Holmenkollens klassiska femmil i helgen. Därmed lär längdskidåkaren ha kört sin sista världscuptävling eftersom bara det 50 bästa i världscupen får tävla i avslutningen i Falun nästa helg.

Olsson är just nu 71:a i cupen och har sagt att det här är han sista säsong.
En spännande start på femmilen gör i stället Emil Jönsson som vill testa klassikern och eventuellt ta några världscuppoäng, han är just nu 57:a.

Men redan på onsdagen är det sprint i Drammen. Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson är åter med i laget efter att ha missat tävlingarna i Lahtis på grund av förkylning.

"Bland herrarna har vi Teodor Peterson, Emil Jönsson och Calle Halfvarsson som vassa spjutspetar", säger förbundskapten Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Sverige ställer upp med sex damer och sju herrar i Drammen. Till Holmenkollen har Rikard Grip tagit ut fem damer och sex herrar.

"Vi kommer att ta ut ytterligare en dam efter Drammen-sprinten. Vi vill avvakta resultaten där för att spela rätt kort i kampen om topp 50-platser i den totala världscupen, alltså de som får åka för-VM under världscupfinalen i Falun".

Annons