Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen dubbel för Stabaek

Annons


Det blev ingen norsk dubbel för skyttekungen Daniel Nannskog och de andra svenskarna i tränare Jan Jönssons Stabaek. I den norska cupfinalen i fotboll på söndagen fick mästarlaget se sig besegrat av Vålerengen, som vann med 4–1.

Vålerengen, som Stabaek för två veckor sedan besegrade med hela 6–2 i säsongens sista seriematch på hemmaplan, öppnade bäst och var också de som fick gå till pausvila i ledning. Då hade Mohammed Abdellaoue satt 1–0 till Oslolaget efter en dryg halvtimme. Vålerengen, som landade på en tiondeplats i serietabellen, fortsatte att dominera i andra halvlek. Daniel Fredheim Holm utökade till 2–0 efter sex minuter innan Abdellaoue minuterna därefter gjorde sitt andra mål för dagen.

Svenske Johan Andersson reducerade visserligen för Stabaek, men Vålerengen hade siktet inställt på cupguld och Fredheim Holm blev även han tvåmålsskytt.

I Stabaek spelade, förutom Nannskog och Andersson, svenskarna Pontus Farnerud och Niklas Sandberg från start.

-Det är bara att gratulera Vålerengen till ett välförtjänt cupguld. 1–4 kan vi inte prata bort, sade Stabaeks svenske tränare Jönsson till norska nyhetsbyrån NTB.

Mer läsning

Annons