Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen brist på demokrati i Åre

I en debattartikel den 10 maj i Länstidningen påstår Maria Källström att brist på demokrati gjorde att hon och några fler startade ett nytt parti i Åre kommun. När det gäller flytten av högstadiet till Mörsil togs beslutet i Kommunfullmäktige av en klar majoritet.

Vad det gäller den demokratiska delaktigheten är Maria Källström väl medveten om att det från den politiska ledningen under två år har anordnats offentliga möten på ett flertal platser inom kommunen.

Vad det gäller valprogram så kommer det säkert att finnas från de flesta partierna före valet. Att kalla ert för ett valprogram är väl att ta i, det står ett antal saker ni vill göra men inget konkret eller hur det ska finansieras. Av erfarenhet vet jag att det inte går att spara in allt detta på det som Ni kallar det byråkratiska.

Samtidigt vill Maria Källström med sin debattartikel friskriva dem som står på listan från yttrandet att det skulle vara bra att lägga ner högstadiet i Hallen och flytta det till Mörsil och ha högstadiet kvar i Järpen. Det är väl det som är orsaken till att det inte är några från Hallen som är med på er lista, förutom en företagare i Järpen.

Samtidigt har en från Er lista till mig påstått att en tjänsteman inom skolverksamheten på ett föräldramöte i Hallen skulle ha sagt att ett parti vill lägga ner skolan i Hallen. Du har ju själv till tjänstemannen ställt frågan. Är det det Du menar med vilseledande information?

Till sist vill jag påstå att Du verkligen försöker svärta ner den kommun som får så många positiva omdömen i media, samt att elever från våra skolor ofta får inbjudningar till tävlingar runt om i Sverige där dom allt som oftast är med högt upp på resultatlistorna. Att vi har ett företagsklimat som är bäst i Jämtland och är en av få kommuner som under ett antal år haft inflyttning i stället för utflyttning.

Gunnar Engnér (M)

Ledamot i KF

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel