Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen avtackning av Sanity i samband med Jämtlands Stora Pris: "Känns skittråkigt"

Det blir ingen avtackning av Sanity under helgens tävlingar på Östersundstravet. Staben bakom stjärnhästen väljer i stället att hålla en avtackning i samband med tävlingarna i Oviken 2 juli.
– Jag tycker att det känns skittråkigt att man inte kan visa honom någon slags uppskattning, säger tränaren Malin Löfgren.

Malin Löfgrens Sanity har sedan genombrottet som Rixallsvensk häst för Jämtland sprungit in över 10 miljoner kronor och varit en favorit för för många inom travsporten under sin aktiva karriär. När Sanity nu pensionerats föreslog staben kring hästen i vintras att en avtackning kunde arrangeras i samband med tävlingarna på Östersundstravet i helgen.

– Jag skickade ett mail till Jan Quicklund i februari med förslag på att vi skulle kunna göra en avtackning och lite andra förslag runt omkring. Jag fick ett svar från honom några dagar senare där han skrev "återkommer när vi pratat ihop oss". Sedan hörde jag inget mer, säger Sune Arnesson, talesperson för Sanity och fortsätter:

– Jag ville gärna ta det i tid eftersom det krävs planering då Sanity har delägare i hela landet. När vi var i slutet av april och fortfarande inte hade hört något så valde vi att planera för Oviken i stället. Han verkade inte intresserad.

Jan Quicklund menar i sin tur att han hade ett fullspäckat schema under tiden mailet skickades och att han planerade att föra diskussionen vidare med staben kring Sanity.

– Min tanke var att vi skulle ta det när det börjar närma sig, eftersom jag träffar Malin med jämna mellanrum. Men det blev aldrig så och när jag sedan får reda på att de valt Oviken, då släpper jag bollen. Det är ett ömsesidigt ansvar i det här, men de har väckt tanken och jag har sagt att vi får ta diskussionen vidare.

Tränaren Malin Löfgren menar att hon inte ville ligga på Östersundstravet för att anordna avslut för stjärnhästen.

– Det var inget sagt från vår sida att vi skulle höra av oss. Vi vill inte ringa och tjata på banorna att bli avtackade. För mig känns det som en självklarhet att banor gör så. Hästen hade varit värd det avslutet som ett absolut sista framträdande på en travbana, säger Löfgren.

Läs också: Den framgångsrika karriären är över - nu går Sanity i pension

Sanity började som Östersundshäst men hade under flera år Solvalla som hemmabana.

– Sanity har gjort en fantastisk resa, men under tiden Malin Löfgren var på Solvalla så var det ingen Östersundshäst. Sedan finns det starka band till hästen i Östersund eftersom många av ägarna finns här, men cirka 90 procent av pengarna är insprungna som Solvallahäst, säger Jan Quicklund.

Malin Löfgren håller inte med:

– Även om han under några år var Solvallahäst har han alltid varit Östersundshäst. Han började här och avslutade här. Jag tycker att det känns skittråkigt att man inte kan visa honom någon slags uppskattning.

Jan Quicklund menar att tv-tiderna i samband med V75-tävlingarna skulle ställa till problem för att arrangera en avtackning. Han menar också att det finns andra delar som skulle spela in i en diskussion kring en avtackning.

– Det handlar hela tiden om en balansgång när nästa häst kommer, eller när nästa person kommer som vill ha ett minneslopp. Vi har haft fantastiska hästar som vi inte har tackat av på det sättet. Men självklart är vi intresserade av ett upplägg men inte på en V75-dag, säger Quicklund och fortsätter:

– V75-avtackning var aldrig aktuellt med det pressade schemat vi har. Men vi har inte diskuterat något mer. Hade Malin eller någon kommit hit och sagt att vi ville göra något hade vi självklart kunnat göra det, men inte på V75, säger Jan Quicklund.

Malin Löfgren menar att avtackningen inte hade behövt ställa till det för schemat.

– Jag köper inte det där om pressade tidsschemat. Det är ingen avtackning som tar fem eller tio minuter. Leder han en defilering och någon står och pratar i två minuter är det inget som stör tv-sändningen på något vis, säger Malin Löfgren.

Nu kommer en avtackning i stället att ske i samband med tävlingarna på Ovalla, lördag 2 juli.

– Vi kommer att ha hästen med in på banan och han kommer att defilera inför ett lopp. Sedan kommer vi ha liten fest på kvällen, säger Sune Arnesson.