Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen avslutning i kyrkan

Jag har en dotter som går på Östbergsskolan. Jag har sett fram mot skolavslutningen i Frösö kyrka i år igen, som tidigare år en av årets höjdpunkter. Nu har ”någon” bestämt att förra årets avslutning i kyrkan var den sista. Nu ska vi tränga in oss i aulan på skolan när vi har Sveriges vackraste kyrka att tillgå!

Det skylls på att tiderna kräver detta agerande. Den politiker som känner sig träffad när det gäller beslutet tycket jag ska träda fram – det är ju valår i år! Jag känner varmt för Frösö kyrka, den har en tusenårig historia, där altaret står stod förr ett offerträd. Platsen är noga utvald av våra förfäder.

Som lokal för skolavslutningar har den säkert hundraårig historia. Att få stå på kyrkbacken efter att ha lyssnat på ”Den blomstertid nu kommer” och se ut över Storsjön och fjällen fyller en med stolthet över vad vi har inpå knutarna. Den stoltheten tycker jag att vi ska vara rädda om.

Det är inte bra att i dessa oroliga tider även montera ned våra gamla traditioner. Detta borde gå att lösa på något annat sätt.

Vi är många som känner oss besvikna av detta beslut, både föräldrar och barn.

Jim Martinsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel