Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ingen annan i landet skulle acceptera sån postgång"

Postgången har upphört i Härbergsdalen i Strömsunds kommun. Nu har politikern Eva Hellstrand (C) begärt att Post- och telestyrelsen ska granska ärendet.
– Det är viktigt att det blir ordentligt granskat från rätt håll, säger hon.

LT har i flera omgångar berättat om förändringarna i postgången i den yttersta glesbygden i Strömsunds kommun. Eva Hellstrand, tillsammans med sina partikamrater, vill nu att Post- och telestyrelsen granskar ärendet.

– Post nord har i sina direktiv att de ska se till att posten fungerar även i de glest bebodda delarna av landet och då vill jag att Post- och telestyrelsen granskar det här ärendet – att man dragit in posten i Härbergsdalen och Trångmon. Jag har också fått ett mejl om att de kommer ta upp ärendet, säger Eva Hellstrand.

Sedan posten drogs in måste invånarna i Härbergsdalen köra fyra mil enkel väg för att hämta sin post. Någon lag på hur långt man som mest får ha till sin postlåda finns inte.

– Samtidigt måste det finnas rimliga förutsättningar. Det är ingen annan i någon annan del av landet som skulle acceptera att det är fyra mil till postlådan. Det säger sig självt att man inte kan ha det så. Det går inte att driva företag och det går inte heller att bo om man inte har en postgång inom rimligt avstånd, säger Eva Hellstrand.