Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingemar Hylback

Vår älskade Ingemar Hylback har hastigt lämnat oss i en ålder av 76 år.

Ingemar växte upp som enda barnet på den gård i Sveom där han sedan har bott under hela sitt verksamma liv. Efter avslutad skolgång fick han anställning hos bilfirman Sandström & Ljungkvist där han arbetade fram till år 1967. Därefter började han arbeta vid flygflottiljen F 4 på Frösön och det fortsatte han med ända till sin pensionering.

År 1956 träffade han sin blivande hustru Viola och de gifte sig år 1958 och deras hem blev i fortsättningen Ingemars föräldragård i Sveom. Tillsammans fick de barnen Ingela och Pär.

Ingemar hade många intressen – bilar och motorer var kanske det främsta – och det kom att sysselsätta honom både i arbetet och på fritiden. Otaliga var de gånger då han ställde upp för grannar och vänner och med sina gedigna kunskaper hjälpte dem när de fått problem med sina bilar och traktorer. Jakt och fiske intresserade Ingemar mycket och när han var endast 16 år fick han skjuta sin första älg. Tand-Sveoms jaktlag blev han fortsättningsvis en självskriven medlem av. Garaget på hans gård blev samlingsplatsen för hela jaktlaget, och där har åtskilliga älgar styckats och förmodligen minst lika många jakthistorier berättats.

Ett nog så talande bevis på hans intressen var de tidskrifter som fanns på hans nattygsbord, nämligen Illustrerad Vetenskap, Vi Bilägare och Jakt och Fiske.

Fritiden fylldes av olika sysslor kring gården men även många andra aktiviteter såsom resor, både kortare och längre, till exempel till Island och europeiska huvudstäder. Ingemar tyckte om musik och han spelade själv dragspel och tillsammans med några ungdomskamrater bildades ett musikkapell som spelade dansmusik under en period i ungdomsåren. På senare år trakterade han dragspelet mest vid familjehögtider.

Till högtidsstunderna hörde besöken av de fyra barnbarnen, som älskade att åka traktor och hjälpa till med övriga sysslor på gården

Ingemar var en mycket godhjärtad, social och omtänksam person som månade om andra. Hans humoristiska sinnelag var mycket uppskattat och han hade förmågan att berätta på ett fängslande sätt om åtskilliga händelser från såväl dåtid som nutid.

Det blir ett väldigt stort tomrum när Ingemar inte finns hos oss längre och saknaden är stor, men alla ljusa minnen finns kvar.

Familjen