Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingelsten räknar med spel

Annons


Förutsättningarna ser mycket bra ut för Kalmar FF.

På fredagen blev de till och med ännu bättre.

-Jag hoppas och tror att jag kan vara med, säger skyttekungen Patrik Ingelsten till TT.

Kalmar FF åker till Halmstad för att hem föreningens första SM-guld. Med på planen på Örjans vall finns med stor sannolikhet nu också skyttekungen Patrik Ingelsten. Tidigare i veckan fanns oro för att han skulle missa matchen, men fotskadan som han ådrog sig i mötet mot IFK Norrköping har nu blivit bättre.

-Vi har kört rehabilitering av foten och det har känts bra...eller bra och bra...det har blivit lite bättre. Det kan också bli aktuellt att jag tar en smärtstillande spruta, säger han.

TT: Med tanke på förutsättningarna, vill du verkligen riskera att spela?

-Hade jag vetat att skadan kunde förvärras av spel, då hade jag inte spelat.

Med eller utan Ingelsten på planen ser läget utmärkt ut för Kalmar. Minst en poäng garanterar SM-guldet framför jagande Elfsborg. Kalmar har förutom de tre poängs försprång även åtta måls bättre målskillnad till Boråsklubben, och fler gjorda mål, vilket gör att Elfsborg måste krossa Gefle samtidigt som Kalmar förlorar.

Ingelsten har själv ytterligare en titel i relativt säkra händer. På sina 18 mål leder han skytteligan, tre mål före Anselmo i Halmstad.

Kalmar kan också räkna med publikstöd på läktaren. Enligt tidningen Barometern är det planerat att 47 bussar med supportrar och totalt 5 000 personer ska åka till Halmstad och Örjans vall för att se upplösningen.

Mer läsning

Annons