Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingegerd och Bengt – prisade ungdomsledare i Åre kommun

/
  • Bengt Bengtsson, som i nästan 50 år bidragit stort till att Mörsil-Mattmarbygden spottat ut pingistalanger på löpande band, fick årets ungdomsledarstipendium.
  • Ingegerd Nilsson från Ocke tar emot kulturpriset av Åres kommunalråd Eva Hellstrand (C).Foto: Elisabet Rydell-Janson

Det var Mörsil-Mattmarbygden som kammade hem årets priser för kultur- och ungdomsledarinsatser i Åre kommun. Kulturpriset gick till en superengagerad skollärare i Ocke och ungdomsledarstipendiet till en oförtröttlig pingisprofil i Mattmars sportklubb.

Annons

Ingegerd Nilsson, före detta lågstadielärare från Ocke, har många järn i elden men får kulturpriset främst för det skolmuseum hon skapat i Ocke gamla skola, som visar hur en byskola såg ut förr i världen och som blivit ett populärt besöksmål för både skolklasser och allmänhet.

Själv tyckte hon ”museum” var en väl pretentiös beskrivning med var mycket glad och rörd över att ta emot priset från kommunalrådet Eva Hellstrand (C) vid ett litet tårtkalas som anordnats i samband med kommunstyrelsens sista möte före jul.

Med nästan ett halvsekel som pingistränare i Mattmarbygden bakom sig var Bengt Bengtsson den perfekta kandidaten för 2009 års ungdomsledarstipendium.

Det ansåg kommunstyrelsen som förra veckan belönade den anspråkslöse eldsjälen från Mattmars sportklubb med stipendiet för att han med stort tålamod och helt ideellt format otaliga av bygdens barn och ungdomar till pingistalanger.

Mer läsning

Annons