Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga vinster med vänster

I åtta år har Alliansen ansvarat för den gemensamma välfärden i vårt land. En ledstjärna har varit att konkurrens och vinstintresse ska gynna och utveckla omsorg, sjukvård och skola.

I dag kan vi se resultatet, försämrade resultat i skolan, färre vårdplatser, större barngrupper, sämre vård för äldre, sämre ekonomi för arbetslösa, sjuka och pensionärer ökade socialbidrag, sämre ekonomi i kommunerna, barnomsorg och sjukvårdspersonal som går på knäna.

Alliansens ideologi är att var och en ska klara sig själv och betala med höjda avgifter där samhället förut gick in och hjälpte de svagare grupperna med olika bidrag. Det funkar ju för de redan ekonomiskt gynnade grupperna, men blir ju helt förödande för de svaga ekonomiska grupperna.

Solidariteten , tryggheten och omtanken om varandra har minskat i Sverige medan rasism segregation, utanförskapet breder ut sig.

I allt fler opinionsundersökningar säger nu väljarna nej till vinster i välfärden.

Det finns i dag ett parti i Sverige som är tydlig i denna fråga och det är Vänsterpartiet, vi säger nej till vinster i välfärden, varenda skattekrona skall återanvändas i vår gemensamma välfärd.

Reidar Lunde

Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel