Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga större överraskningar ...

Presidenttalet

Stortorget

(lördag)
3

Party är det varje år när alla glada yranbesökare möts på torget på lördagsnatten. Meningen var att det skulle bli mer party än vanligt i år, när man förutom de vanliga flaggorna kastade ut ljusstavar, ballonger med mera över publiken. Men jag vet inte jag. Där jag stod ägnade sig de flesta åt att akta sig för att bli trampade på tårna och armbågade i huvudet av alla överförfriskade ynglingar som prompt skulle hoppa så högt de kunde för att puffa till ballongerna.

Förväntan tändes när det hela inleddes med eldkvastar från teatertaket och med vepor i blått, vitt och grönt som hängdes ut över väggen intill klockan. Sen dök Ewert bara upp framme på scenen, för dagen på en tribun i form av ett discjockeybås. Ewert som plattvändare, vad ska man säga om det? Jaha kanske.

Talet var en sedvanlig resumé över året som gått, med OS-framgångar, filminspelningar och arenadiskussioner på det lokala planet. Utblickarna över republikens gränser inskränkte sig till en passus om prinsessbröllop i Storsverige och en om oljan i Mexikanska golfen. Det ville aldrig lyfta, även om de skrattades en del åt förslaget att nästa film i Twilightserien ska spelas in i Kaxås och att Björntanden ska byggas för att bli replokal åt Ständut Blakk.

"Kanske har Ewert gjort sitt nu. Eller kan han ladda om och överraska nästa år?" undrade den som recenserade fjolårets presidenttal här i LT. Det är smärtsamt att behöva konstatera att det kunde inte Ewert. Stakade sig och kom av sig gjorde han dessutom mer än vanligt. Så det är nog dags för lite nytt blod nu. På presidenttronen och i talskrivarkåren.

Men fyrverkeriet var underbart.

Åsa Eriksson Ahnfelt