Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga mer pengar till länsturism och film

Jämtland Härjedalens Turism, JHT, kan inte räkna med att få mer pengar av Strömsunds kommun.

Kommunstyrelsen har sagt nej till att finansiera JHT med mer pengar.

I likhet med andra kommuner i länet har JHT föreslagit att länets kommuner ska öka sin basfinansiering till turistverksamheten.

För Strömsunds del handlar det om 70 000 kronor, utöver de 174 000 kronor som är anslaget i budgeten för nästa år.

Det är inte bara Strömsunds kommun som tvekar. Flera kommuner i länet har uttryckt stor tveksamhet inför att gå in med mer pengar till basfinansiering av Jämtland Härjedalen Turism.

Strömsunds kommun har också beslutat att avstå från deltagande i ett projekt som har anknytning till JHT och som handlar om film i Jämtland.

Tanken där är att långsiktigt skapa en så kallad filmkommission i länet. Den ska arbeta för att kraftigt öka möjligheterna för att film- och TV-produktioner förläggs i länet.

Ett flertal exempel på filminspelningar i länet lyfts fram som ett resultat av verksamheten hittills. Däribland Turist som delvis är inspelad i Åre och är Sveriges bidrag i uttagningen till Oscarsgalan nästa år.

Att driva på i frågor med anknytning till lokal manusutveckling och få fram lokala filmproducenter handlar det alltså inte om. Strömsunds kommun har sagt nej till att bidra med cirka 50 000 kronor per år till filmkommissionen.