Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga medaljer på SM i Submission Wrestling för ÖJK

Så var det åter dags för SM i Submission Wrestling (en form av fristilsbrottning med strypningar, ledlås med mera). INu stod Frontier MMA i Malmö som arrangör och det hela avgjordes i mitt i centrala Malmö på Rosengårds Sporthall.

Åter en desarmerad trupp på grund av sjukdomar mm. Den sista fick faktiskt lämna återbud efter invägning bara någon timme innan matchstart. Det kunde ha börjat bättre.

Tävlingsmässigt nådde ÖJK en kvartsfinal som bäst. Det var ÖJKs Lars-Olov Larsson som i kvartsfinalen aldrig riktigt kom in i matchen och efter 1 minut och 18 sekunder av matchen fick se sig besegrad genom en nordsydstrypning av Göterborgs Amadeus Winqvist.

ÖJKs andre tävlande, Emil Larsson, fick respass ur mästerskapet redan i första omgången mot Stockholmsklubben Pancrase Shootfighting Sällskaps Jan Sundberg. Också det på en strypning. En så kallad rear naked choke och därmed sluttävlat för ÖJK på årets SM.

Närmast väntar för ÖJK tävlingar i BJJ i Trondheim och Falun till helgen. I Trondheim är det Trondheim Open i BJJ med och utan dräkt (gi och nogi) och i Falun är det Kings Cup i Thaiboxning.

Finns stora chanser för att det kommer att bärgas hem lite mer medaljer till Östersund denna helg.