Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga-Lill Pålsson

/

Inga-Lill Pålsson, född Lundqvist, somnade in den 7 februari efter en kort tids sjukdom.

Annons

Hon föddes den 1 februari 1931 på ett torpställe i Bynom, Hallen. Där växte hon upp tillsammans med sin far, mor och sina fyra syskon. Hon började tidigt hjälpa till både som barnflicka och piga. Hon jobbade också på pensionat som fanns i trakten.

Det var under sin anställning som piga på Per-Pålsgården i Bynom som hon träffade sin blivande man Edvin Pålsson, som var en av sönerna på gården. Midsommar 1954 blev det dubbelbröllop eftersom systern gifte sig samtidigt. År 1960 föddes sonen Pär-Örjan. Makarna livnärde sig som jordbrukare i många år. På gården fanns både kor, oxar, höns och häst.

Hemmet i Bynom var alltid öppet för gäster, och många är de som genom åren fått njuta av Ingas hembakta godsaker, goda mat och stora gästvänlighet. När man trappade ner på jordbruksverksamheten, så började hon jobba inom hemvården i Hallen.

Sonen tog 1991 över den gamla släktgården, och makarna flyttade till en nybyggd och trevlig lägenhet i centrala Hallen. Första barnbarnet kom 1992 och följdes sedan av ytterligare tre stycken. Kontakten med barnbarnen var viktig och de har alla haft många glada stunder med sin älskade farmor. Hon blev änka 1995, men bodde kvar i samma lägenhet ända till slutet.

En röd tråd genom hela Ingas liv har varit att hjälpa andra, och det med glädje och generositet. Många är de som sträckt ut en hand och bett om hjälp, och aldrig har de blivit nekade. Saknaden och sorgen är stor, men en tröst är att hon fick vara aktiv och full av livsglädje ända till slutet.

Vi kommer att minnas henne med stor glädje, kärlek och tacksamhet.

Mer läsning

Annons