Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga länsframgångar i juniorklasserna – men en skräll från England

/

En svensk juniortjej av Kalla-klass och engelsk herrjuniorseger var stora utropstecken i Bruksvallarnas juniortävlingar. De riktigt stora länsframgångarna uteblev, men det beror i viss mån på generationsskifte.

Annons
Theodor Pettersson, Åsarna har blivit senior och klarade sig som debutant hyggligt (24:a respektive 30:e).
Detsamma gäller Therese Svensson, Järpen (19:e respektive 18.e). Ett minus i förväg var även att Oscar Quicklund haft hälsoproblem och får vänta med säsongpremiären. Hans bror Carl blev sexa i söndagens fristilslopp, över en minut efter den norske segraren.
Bäst länsmässigt var Emma Wikén, Åsarna fyra respektive trea i äldsta damjuniorklassen. Inte så långt efter Hanna Brodin, men klart distanserad av Lisa Larsen, Sundbyberg, bara nio sekunder sämre än Charlotte Kalla i fristilsloppet.
En skräll vsar också att det blev engelsk (!) seger i äldre juniorklassens fristilslopp. Andrew Musgrave, som var 42:a i senaste JVM, vann med en minuts marginal och siktar på att bli bland de tio bästa i JVM. Ett rimligt mål!
Att ingen svensk var bland de sex bästa var oroande. En viss tröst att Fredrik Jonsson, Hudiksvall vann lördagens klassiska lopp med en minuts marginal före Thomas Nordthug (Petters bror). I fristilen var Thomas trött och bara tia.

Mer läsning

Annons