Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga förslag från Sahlin

Av Mona Sahlin får vi ideligen höra hur hög arbetslösheten är, men inga konkreta förslag om hur den ska minska.

Vilka områden ska växa? Vilka produkter och tjänster behöver det produceras mer av?

Är det livsnödvändiga varor och tjänster eller improduktiva och tärande sysselsättningar som skall öka? Sverige har ju så gott som ingen produktion av textilier.

Kläder; från trosan till vinterjackan tillverkas i Asien, skor och stövlar i Italien och Spanien, råvaror till maten kommer i stor utsträckning från utlandet bland annat Sydamerika, Danmark med flera länder, även pannkakorna produceras i flera fall i utlandet.

Nu när bärsäsongen kommer måste det hit plockare från Asien och Östeuropa.

Är det för simpla arbeten för sveriges folk att tillverka kläder, skor matvaror bär- och fruktplockning. Utländska bärplockare skall nu garanteras närmare 18 000kr i månaden medan många utarbetade småföretagare och jordbrukare får leva på mindre än halva det beloppet. Pension omkring 9 000 minus skatt på 2 500–3 000kr.

Inget politiskt parti tycks ha något intresse av att livsnödvändiga varor produceras i landet. För alla kandidater på röstsedlarna är den egna välfärden det största intresset.

Osäker väljare 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel