Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inga flyttplaner

Det har tidigare varit en del insändare med frågor och oro över Kälarne skolas högstadiums framtid. Jag vill med dessa rader informera om socialdemokraterna i Bräcke kommuns inställning i den frågan.

Det finns inga planer att i nuläget flytta högstadiet till någon annan skola, det finns inte någon dold agenda, att vi säger en sak före valet och sedan, efter valet, tar ett annat beslut.

Det är dock ett litet elevantal på högstadiet i Kälarne, men med duktiga elever, och duktig, behörig och flexibel personal så har utbildningen fungerat med väldigt bra resultat, och det finns ingen anledning att lägga energi på att förändra något i en skola som fungerar. Det är en styrka för bygden och samhället att fortsatt kunna ha en f-9 skola i Kälarne. Vi har många företagare i bygden som har behov av arbetskraft, och med en fungerande samhällsservice ökar möjligheterna att leva bo och utvecklas i kommunen. Bräcke kommun har, förutom skolan i Kälarne, skolor i Pilgrimstad, Fjällsta, Gällö och Bräcke, och naturligtvis har vi där också duktiga elever och personal. Vi har också ökat nyckeltalen för personal inom skolan från 7,6 lärare per 100 elever till 9,4 / 100, vilket jag hoppas ger en positiv effekt både för elever och personal.

I budgetarbetet i Bräcke kommun, redan inför 2013, var oppositionen tydlig med att högstadiet i Kälarne kunde flyttas, utan att ens utreda frågan om vilka möjligheter som fanns att fortsätta bedriva undervisningen i Kälarne.

Sven Åke Draxten (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel