Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga-Britt Winterqvist

/

Vår kära hustru, mamma, mormor och farmor har efter en längre tids sjukdom lämnat oss i stor saknad och sorg.

Annons

Hon föddes i Ramsele, näst störst i vad som skulle komma bli en stor syskonskara. Hon var storasyster hela livet.

Uppväxten med knappa medel har gjort avtryck i det fortsatta livet. Inga-Britt jobbade i köket på lasarettet som ”kokerska”. Mycket bus och god gemenskap som varade livet ut. Hon läste vidare till kokerska på Palmcrantzskolan och jobbade som kokerska på dagis inom kommunen innan hon började som husmor i Odensalakyrkan. Efter några år flyttade hon över till Stora kyrkan och församlingsgården.

På sin fritid har hon varit engagerad i KFUK/KFUM-scouterna så länge som vi barn var aktiva. Hon har även lagt ner många fredag- och lördagkvällar med att sitta i kassan på Furuparken. Hennes stora passion det sista året var att sticka, framför allt sockar. Dessa gav hon bort till släkt och vänner. Men det var så många så hon började hyra bord på loppmarknader där hon även sålde hemmagjord sylt och saft.

Att komma på besök innebar alltid en kopp kaffe med dopp. Något annat var inte tänkbart. Seden att man bjuder en gäst på något, mat eller kaffe fanns alltid med.

Hon var viljestark, envis, humoristiskt och omtänksam.

Att hälsa på barn och barnbarnen var något av höjdpunkterna livet. Hon drog sig inte för att sätta sig i bilen och köra land och rike runt för att kunna vara med dem några dagar.

Stugan i fjällen var en plats där hon tillbringade mycket tid och samlade kraft. Hon tog gärna långa promenader med hundarna.

Hon var också intresserad av inredning. Möblerade, sydde gardiner och dukar. En uppsättning för varje tillfälle.

Och hon brukade säga, med glimten i ögat: ”I nästa liv vill jag vara en liten hund och sitta i en gammal tants knä och bara bli klappad”.

Mer läsning

Annons