Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ing-Marie Wallmark

Vår älskade mamma, farmor och svärmor, Ing-Marie Wallmark, har stilla somnat in efter en tuff kamp mot sin sjukdom.

Ing-Marie föddes 1942 på Södra Öhn, Strömsund. Där växte hon upp tillsammans med föräldrarna Hildur och Ander-Erik samt syskonen Kjell och Birgit.

Efter avslutad skolgång vid blott 17 års ålder flyttade hon till Stockholm för att arbeta. Hennes första jobb var vid Danderyds sjukhus, men efter cirka ett år bytte hon arbetsgivare till Stockholms spårvägar. Som konduktör på spårvagnen träffade hon sin blivande man, Bengt Wallmark, även han spårvagnskonduktör. De gifte sig 1964 i Ströms kyrka och fick fyra söner mellan 1964 och 1975. Ing-Marie fanns i hemmet under hela deras uppväxttid.

Efter att ha bott på olika ställen i Sverige, kom familjen hem till Jämtland och Östersund 1977. Makarna gick skilda vägar 1992.

Vi denna tid hade Ing-Marie så smått börjat arbeta inom skolbespisningen i Östersund. Ett arbete som hon behöll fram till pensioneringen 2008. Sin sista anställning hade hon på Palmcrantzskolan där hon var mycket uppskattad bland kollegor och elever.

Ing-Marie blev farmor till sex barnbarn, som alla betydde mycket för henne.

Hon var otroligt mån om hela sin familj, sina släktingar och vänner. Hon satte alltid andra i första rummet, men glömde för den delen inte bort sig själv och att njuta av livet.

Varje dag blev det en promenad och under många år deltog hon i Tjejgåing och Tjejmilen i Stockholm med kompisar och släktingar.

Hon vävde fina trasmattor, stickade överkast och påtade gärna i trädgården vid sin kolonilott i Odensala.

Dans var ett annat stort intresse. Det finns nog inte en dansbana i hela Jämtland som Ing-Marie inte dansat runt på.

Nu dansar hon med änglarna och vår saknad är oändligt stor!

Pär, Olof, Jonas och Mattias med familjer