Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inflyttning största utmaningen när fler går i pension

Den i särklass största utmaningen är att öka inflyttningen till krokoms kommun.

Det skriver Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i anslutning till budgetramen för 2015-16 i Strömsunds kommun.

I takt med att fler invånare pensioneras uppstår också öppningar på arbetsmarknaden som kan bli en utvecklingsmöjlighet för kommunen, enligt de politiska bedömningarna.

Till följd av stora pensionsavgångar blir det brist på arbetskraft, vilket i sin tur ökar kravet på attraktionskraft hos kommunen.

Strömsund ser ökad jämställdhet som en tillväxtfaktor för att öka inflyttningen av unga män och kvinnor, men då ska det också finnas god service för de som väljer att bo i kommunen. Samverkan med olika aktörer ses som en förutsättning för att lyckas med det.

De kommande åren byggs fler vindkraftsparker i kommunen och ett nytt samarbete inleds med Uppsala universitet samt Campus Gotland. Samarbetet ska ge möjligheter att läsa akademiska utbildningar inom vindkraft på plats i Strömsund.

Kommunens budget för nästa år visar att verksamheten kostar 731 miljoner att bedriva, inräknat drygt 21 miljoner i kostnadsökningar. År 2016 landar budgetramen på 725 miljoner.