Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

inFamous

/

(Sucker Punch/Nordisk Film Interactive)
Ålder: 16+
Format: Ps3
Genre: Superhjälte-/skurk-äventyr i sandboxmiljö

Annons

Betyg: 4 Superhjältespelet ”inFamous” är vårens stora satsning till Playstation 3. Handlingen i spelet kretsar kring cykelbudet Cole Mc Grath som får i uppdrag att leverera en mystisk paketförsändelse.

Paketet visar sig innehålla en elektrisk bomb som ödelägger Empire City. Cole överlever explosionen och får övernaturliga krafter. Samtidigt isolerar militären staden och de överlevande. Cole pekas ut som en av terroristerna och nu måste han ta reda på vad som hänt och överleva i den extremt fientliga staden.

Sucker Punch (kända för det suveräna plattformsspelet ”Sly Raccoon”) har här gett sig in i sandbox-genren, där ”Grand Theft Auto” är obestridlig ”herre på täppan”. Och man lyckas med den äran.

Genom moraliska valsituationer så väljer du ditt och stadens öde. Din karaktär formas av de val du gör och dina superhjältekrafter utvecklas åt olika håll beroende på vägvalen.

Grafiken och animationerna är riktigt välgjorda, även om spelets skärmuppdatering blir lidande i vissa situationer. Gillar du spel som ”GTA” och ”Saint’s Row” så är ”inFamous” ett måste i vår. Den välskrivna och ständigt föränderliga handlingen gör sitt till för att höja spelet över medlet i genren.

Det finns en del svagheter, som en viss svajighet i kontrollen och att vissa uppdrag blir tjatiga, men på det stora hela så är ”inFamous” ett riktigt bra spel som kommer att förgylla ditt Ps3-spelande under en lång tid framöver.

Mer läsning

Annons