Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inez Norrman

Vår mor, mormor, farmor, gammelfarmor, gammelmormor och svärmor, Inez Norrman, har avlidit i en ålder av 91 år.

Inez föddes i Duved och växte upp i en stor syskonskara. Som femtonåring åkte hon till Sundsvall där en äldre syster bodde. Vår mor arbetade som hemhjälp i en familj och senare i ett konditori. Inez trivdes bra men efter att hennes syster avlidit i tbc och hennes mor blivit sjuk återvände hon till barndomshemmet. Efter en tid fick hon arbete på ett vårdhem i Hoverberg och efter det arbetade hon en tid på Sollidens sanatorium.

Under denna tid träffade hon vår far Gunnar Norrman och de gifte sig 1939. Några år i början på fyrtiotalet arbetade hon i köket på I 5 och då det var krigstid var det många soldater som skulle ha mat varje dag. Då de tre barnen, födda 1942, 1945 och 1953, växte upp var vår mor hemma under dagtid och arbetade kvällstid med kontorsstädning.

I början av sextiotalet återupptog hon sitt arbete vid Solliden och utbildade sig till undersköterska. Vår mor tyckte mycket om sitt yrke och hon fick många vitsord för sin pålitlighet och noggrannhet. Hon arbetade sedan inom långvården fram till sin pensionering 1982. Efter ett halvt år som pensionär började hon att arbeta extra på Solliden och hon åtog sig även nattvak hos svårt sjuka. Hon arbetade även extra vid Jonsagårdens demensboende.

Fritiden tillbringade vår far och mor i fritidshuset i Mo och barnbarnen blev en ny källa till deras glädje.

Vår far avled 1994 och saknaden efter honom blev naturligtvis stor. Mor fyllde nu ut sin tid med olika kurser, bland annat läste hon flera kurser i engelska och deltog i bibelskola i pingstkyrkans regi. Vår mor var ofta på de synskadades riksförbunds möten och deltog så ofta hon kunde i pingstkyrkans gudstjänster. Under de sista tio åren ådrog hon sig lårbensbrott flera gånger och ingen trodde väl att hon skulle repa sig efter det svåra benbrott hon fick strax före sin nittioårsdag. Men till vår förvåning var hon på benen igen efter en tid. Vår mor bodde i egen lägenhet tills april i år då hon flyttade till Öneros äldreboende.

Vi sörjer vår mor men har många ljusa minnen att se tillbaka på och hon får nu förena sig med vår far, Sven-Erik, samt barnbarnet Michael.

Roland Norrman

med familj

Lilianne Morén

med familj