Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ineffektivitet fällde Frösön i premiären

Det dröjde till en bra bit in i period tre innan Frösön gjorde sitt första mål. Vid det laget hade Skellefteå gjort fem och avgjort matchen.

– Hade vi varit mer effektiva hade vi vunnit med ett par bollar, menar Frösöns Niclas Engström.

Frösön inledde positivt i föreningens första division 1-match. Hemmalaget Skellefteå (tabelltrea i fjol) tog dock ledningen efter halva första perioden, men Frösön hade gott om chanser till mål – utan att lyckas ta tillvara på dem. Det var en trend som fortsatte i andra perioden som skulle bli förödande för Frösön. Hemmalaget gjorde 2- och 3–0 och ytterligare två mål ramlade in av bara farten.

– Det blir onödigt panikartat när de gör tvåan och trean. Det är enda gången i matchen vi går ifrån vår gameplan och de får göra två skitmål, säger spelande tränaren Niclas Engström.

Underläge med hela 0–5 efter två perioder skulle bli svårt att ta igen.

Efter åtta minuter i tredje kom tillslut reduceringen genom Simon Sundström i powerplay, assisterad av Niclas Engström. Det skulle sedan bli lite nerv i match trots allt då Frösön följde upp med två nya mål inom loppet av några minuter och var då bara två mål från kvittering. Trots fina chanser blev det inga fler mål och hemmalaget fastställde slutresultatet 6–3 i öppen kasse i slutminuten.

Ineffektiviteten i de första perioderna visade sig bli avgörande.

– Vi har alldeles för många chanser för att göra noll mål, minst lika många chanser som Skellefteå. Men det är lite rutin som avgör, de gör enkla mål, medan vi ska lira in på mållinjen, säger Engström.

Positivt var att nyförvärvet Henrik Esbjörnsson gjorde två poäng i sin första match och visade klassen från spel på högre nivå.

– Han är kanske vår bästa kille i dag. Visar lite jävlar anamma och han är djuriskt stark och blir en stor tillgång för oss.

Frösön får en ny chans till sina första poäng redan på söndagen då man möter Gamla Stan.