Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottsvågen fortsätter – polisen vädjar om hjälp

Det stora antalet bostadsinbrott fortsätter att vara högt i länet.

– Det ligger nära till hands att tro att det är organiserat, säger vakthavande polisbefäl Henrik Jonsson.

Någon gång under torsdagen drabbades en villa i centrala Hammarstrand av inbrott. Polisen larmades och en grundlig utredning påbörjades. Men för att lösa brottet behövs sannolikt mer uppgifter än de som framkommer brottsplatsundersökning. För inbrottet i Hammarstrand är långt ifrån någon enskild händelse.

– Det är ju en subjektiv bedömning men det verkar som om de här många inbrotten vi haft under sommaren och hösten fortsätter, säger vakthavande polisbefäl Henrik Jonsson.

Han säger att inbrottsvågar kommer lite då och då men att de många bostadsinbrotten den nu har legat på en hög nivå under en ovanligt lång tid.

– Man kan ju gissa att en del av de här inbrotten görs av kringresande som livnär sig på det här.

Henrik Jonsson berättar att flera av den senaste tidens inbrott inte har skett nattetid och i relativt tät bebyggelse.

– Det har varit i Östersund, Strömsund och nu senast Sveg, mitt i bostadsområden och när samhället är vaket. Vi är i stort behov av hjälp här. Alla iakttagelser är viktiga, säger han.