Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrott på äldreboende finansierade hasch

Männen vill ha hasch men saknade pengar.

Resultatet blev ett inbrott på ett äldreboende.

Männen, 31 och 18 år gamla ska vid ett tillfälle i november i år ha gjort inbrott på ett äldreboende i Östersund. 18-åringen ville ha tag på hasch men saknade pengar. Men eftersom han tidigare hade jobbat på boendet hade han fortfarande nykel till fastigheten. Sagt och gjort. 18-åringen och 31-åringen gav sig i väg till äldreboendet där de bland annat skruvade ner en platt-tv från väggen och tog med sig samt ett Wii-spel och en dvd-spelare. Även 2500 kronor i kontanter fick de med sig. Totalt beräknas stölden ha varit värd över 6000 kronor.

Männen har dömts till stöld respektive grov stöld för den händelsen. I övrigt dömdes 18-åringen också för två fall av narkotikabrott. Han var sedan tidigare ostraffad och dömdes till skyddstillsyn.

31-åringen dömdes däremot, förutom stölden, för olovlig körning, grovt rattfylleri och tre fall av narkotikabrott. Han dömdes till fängelse i 8 månader.