Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

In Motion mest kreativa

Tjejerna i In Motion vill utveckla Östersunds stadskärna, och med den idén vann de en stor summa pengar i tävlingen Camp Crative 2014.

Över 100 ungdomar i drygt 20 olika lag tävlade mellan torsdag morgon och fredag förmiddag i Camp Creative 2014. Tävlingen går ut på att i lag ta fram en hållbar idé som kan användas inom näringslivet. Om man gör det bra och håller en professionell presentation för "drakarna" i form av etablerade entreprenörer från Östersund, har man chans att vinna pengar. I år gjorde fem tjejer från JGY Wargentin bäst ifrån sig, med sin idé In Motion.

– Vår idé går ut på att utveckla Östersunds stadskärna med temadagar, timdagis för barn, låsbara skåp för medhavda saker och liknande. Det ska vara kul att gå på stan, säger Emma Jonsson.

Kärnidén i In Motion är att "lyckan ska inte bara vara i påsen du bär med dig hem, utan lyckan ska även ligga i upplevelsen av att gå på stan".

– Vi hoppas att idén kommer att användas, och vi skulle gärna vara med och utveckla den, säger Emma.

– Vi själva är ju mycket på stan så även vi skulle trivas om det blir bättre, fyller Jenny Forslund i.

Tillsammans med Alma Julin, Sunna Trebbin Harvard, och Lotta Flood vann de 10 000 kronor.

Vad gör man med de pengarna?

– Man köper en balklänning, föreslår Sunna.

– Eller en flaska champagne, för att fira, avslutar Emma Jonsson.