Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

In Circles vann Musik Direkts riksfinal

In Circles fullkomligt nockade Musik Direkts jury med sin progressiva rock.
– Helt otroligt kul! säger Alexander Winberg.

Annons

"Så tungt – så tight – så självklart! Total magnetism och star quality som höll oss i ett järngrepp som vi aldrig ville ta oss ur."

Så lyder juryns motivering till varför In Circles är självklara vinnare av Musik Direkts förstapris, som innebär att bandet får representera Sverige vid den internationella Imaginefestivalen i Bryssel i slutet av juni 2015.

– Det är verkligen helt galet, vi var säkra på att vi INTE skulle vinna. Vi hade inte alls räknat med att det skulle vara så stor konkurrens som det var. De andra banden var så otroligt bra. Nu måste vi försöka smälta det här, säger trummisen Alexander Winberg.

In Circles bildades i februari i år och består också av Simon Alfredsson, gitarr, Simon Jämtgård, bas, och Nils Frändén, keyboard. I fredags hade de, liksom de andra 22 deltagarna, tio minuter på sig att leverera magi på scenen och de gjorde det med den tio minuter långa låten "Alaska". Under lördagens stora galakväll i Sundsvall fick de beskedet att de vunnit.

– När man spelar en så pass lång låt är det viktigt att få in alla typer av känslor i framträdandet, det måste gå både snabbt och långsamt, vara dystert, vackert, tungt och lätt på samma gång, säger Alexander Winberg.

Hur ser den närmaste framtiden ut för er?

– Snart blir det en livespelning i Östersund, förmodligen på Gamla Tingshuset. I övrigt fortsätter vi att skriva material och siktar på att ge ut en ep före jul.

Det är andra året i rad som Jämtland kammar hem första priset i Sveriges största musiktävling för unga. Förra året vann dragspelaren Daniel Eliasson, bördig från Rörön.

Duo Systrami, från Dalarna, tog hem årets andrapris medan Kronobergsbandet Så Jävla Heligt fick ta emot bronsmedaljen.