Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Imponerande konsert i Häggenås

Vilken musik- och sångkväll det bjöds på av Lits och Häggenås musikanter och sångare! Det var imponerande med ett åldersspann från 11 till 80 år, alla olika stildrag och inte minst den professionalism alla utstrålade.

Annons

Vi har förmånen att bo i en kulturellt aktiv del av Jämtland som är tillåtande och bjuder på sig själv. Därtill alla andra som ställer upp med hembakat, scenbygge, ljud och ljus med mera.

Maria Kristianssons starka röst sjöng välkomstlåtar till alla 300 förväntasfulla och glada, som kommit till Häggenåshallen. Sedan kom rockstjärnan Dennis Edfalk på scenen och angav tonen och stilen. Redan då kände vi att det här blir en helkväll med högt tempo. Spitfire Hurricane, ett rock- och bluesband, som verkligen älskar musikdrag, avlöstes av Gin&Tonics som har 30 år på nacken med piano, bas och en trumslagare med kraft i slagpinnarna och tre röster som rockar upp låtarna. Sen kom elvaåriga Ella Glad (vad månde bliva av denna flicka), med sången ”You are my reason” med pappa Jonas som musikstöd.

Lena Jonsson och Maria Kristiansson framförde en känslosam låt med namnet ”Min bön”.

Återgången till fullt ös i pipan kom Johan ”Bottleneck John” Eliasson tillsammans med basisten Assar Danielsson i flera häftiga blueslåtar som fick publiken i gungning. Sedan kom Reseda med Robin och Alexandra Lindkvist tillsammans med Tomas Hartwig i flera stämningsfulla låtar. Resedas liv behöver musik för att må bra och nu har dom spelat i 22 år.

Åsa Wiklund med rötter i Österåsen, framförde ”Every little thing” på ett underbart sätt och på det kom Lit é sång med härliga Elvis- och Ted-låtar. Vilka röster det finns i den kören under ledning av Malin Sandqvist.

Sedan var det dags för kyrkomusiker Inga-Lena Erikssons kör med ett stilfullt blandat inslag med sångröster som är så njutbara. Därefter blev det allt man kan tänka sig, nämligen Rune Ågevalls orkester. Fullt ös med Rune, 71, på gitarr, Joakim Maltesson på piano, Jonas Glad på saxofon, Olof Söderlind på trummor och ljudchefen Stefan Persson på bas, som också lockade fram publiken i småmysiga låtar. Då kändes det så bra att få lufta den egna rösten.

Under kvällens gofika hyllades årets eldsjäl Kent Ivarsson, Söre, årets kulturprofil Malin Sandqvist, Klösta och årets fritidspris tilldelades Munkens skidbackesjälar.

En sådan helkväll klarar man bara en gång per år, enligt den gladlynta konferencieren Roger Hansson som hoppades på återseende.

De åtta i Litsbygdens kultur- och fritidsstyrelse kände sig säkert mer än nöjda med denna helkväll och som kyrkomusiker Inga-Lena Eriksson uttryckte det: ”I Häggenås och Lit är vi tillåtande och bjuder på oss själva”.

Sture Björk

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel