Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Il Divo tolkar Abba på nya albumet

Annons


Operapopparna i Il Divo är tillbaka med sitt fjärde album "The promise". Gruppens schweizare Urs Bühler lovar att det är kvartettens bästa.

-Vi har vuxit både musikaliskt och som grupp, allt känns väldigt spännande just nu.

De fyra klassiskt skolade herrarna i Il Divo har tagit operan in i vardagsrummet hos gemene man. Musikrecensenter och operakännare må rynka på näsan, men siffrorna talar sitt tydliga språk, gruppen har på fyra år sålt runt 22 miljoner album. Förväntningarna inför nya skivan är således högt ställda.

-Vi är väldigt nyfikna på försäljningssiffrorna nu, och även om människor kommer att tycka om den så klart. Det finns en stor press på oss, säger Urs Bühler på telefon från London.
Internationell kvartett

Gruppen består av en amerikan, en spanjor, en fransman och schweizaren Bühler. De sammanfördes av "Idol"-domaren Simon Cowell 2003, och sedan dess har de nästan turnerat nonstop.

-I slutet av förra turnén var vi ärligt talat rätt utbrända, vi hade jobbat nästan konstant i tre-fyra år, varje dag tillsammans, med korta avbrott på ett par veckor vid jul. Vi tog ledigt i ett halvår efter det.

Tiden isär blev en nytändning.

-Vi känner oss mer som en enhet nu. Jag tror det handlar om att vi tillät oss själva att leva våra egna liv ett tag, vi kan uppskatta det vi har tillsammans bättre nu.
Gillade att göra Abba

Urs Bühler tycker att "The promise" är gruppens starkaste skiva hittills.

-Vi har vuxit musikaliskt, och flera av låtarna tillhör våra absolut bästa. "The power of love" till exempel, som ingen fått tillåtelse att göra en cover på tidigare. Och det var roligt att göra Abba!

Ja, Il Divo är de andra i år att göra en nytolkning av "The winner takes it all".

-Men jag har inte sett "Mamma mia", så jag kan inte uttala mig om Meryl Streeps version. Men självklart är vår bättre, säger Urs Bühler och skrattar.

2009 väntar en ny stor världsturné, som den 16 mars når Globen.

-Vi blir nog ute i 18 månader. Det blir tufft, men väldigt roligt.

Mer läsning

Annons