Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ifrågasätter lönsamhet i privat vård

Vänstern ställer majoriteten i Berg mot väggen. I fem interpellationer ifrågasätter partiet bland annat om det verkligen blivit billigare att lägga ut viss vård på entreprenad.

Vänsterpartiet vill veta vad det kostat att låta Förenade care driva Myltblomman och hemvården område mitt i jämförelse med om kommunen skulle ha drivit verksamheten i egen regi. Partiet vill också veta hur säkerheten för de boende och personalen inom äldreomsorgen i hela kommunen har påverkats efter de stora personalminskningarna, samt om avvikelserapporterna ökat. ”Om de ökat, vilka åtgärder ämnar man att åta sig för att minska avvikelserapporterna”, frågar partiet genom Vidar Nilsson.

Förutom frågorna som rör vården vill Vänsterpartiet även veta vad friskolan i Kövra kostat och hur mycket det skulle ha kostat om verksamheten fortfarande var kommunal. Dessutom vill partiet, genom Vidar Nilsson, veta hur hög den ogiltiga frånvaron bland högstadieeleverna i Berg är och vad kommunen gör för de ungdomar som inte är behöriga till gymnasiet, och som heller inte får tag på något jobb eller praktik. ”Kommunen har ansvar för att dessa ungdomar inte far illa”, skriver Vidar Nilsson i interpellationerna.

Under kommunfullmäktigesammanträdet i slutet av september kommer någon från verksamhetsnämnden att få chans att svara på Vänsterpartiets frågor.