Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ifrågasatt ekonomipris

År 1968 införde Nobelstiftelsen ytterligare ett Nobelpris. Priset avser ekonomi. Detta pris kan i frågsättas. De flesta pristagarna kommer år efter år från USA. Ofta är det två eller tre ekonomiforskare från de amerikanska universiteten som kommer till festen i Stockholm varje år.

Tragikomiskt är att ekonomipristagarna lever och verkar i ett land som är på väg att gå i konkurs. Enligt uppgift i media, har mångmiljonstaden Chicago redan gott i konkurs. Hur ekonomin ser ut i de andra storstäderna finns det inga uppgifter om. Bara utrymme för gissning! Fattigdom och svält breder ut sig i detta land. USA:s skuldberg är ofattbart.

Det rör sig om tusentals miljarder dollar. I USA finns också ofattbart rika människor. Jag hävdar att ekonomi är inte vetenskap. Ekonomi är inget annat än ett uttryck för människosyn!

Människosyn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel