Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK vann – upplagt för seriefinal

3–0 mot Friska Viljor var en formsak för IFK Östersund. Nu väntar seriefinal nästa helg.

– Det blir i princip en cupfinal, säger Martin Johansson.

Annons

Bortamötet med jumbon Friska Viljor blev ingen sprakande fotbollsmatch.

Hemmalaget från Örnsköldsvik fick sin anfallare Albert Kargbo utvisad i ett tidigt skede. Samtidigt som FV blev vingklippta gjorde inte IFK någon av säsongens bättre matcher.

Efter 0–0 i paus höjde sig jämtarna tillräckligt i andra halvlek för att vinna. Specielle målskytten Jonathan Lundbäck hittade rätt två gånger om, och har nu gjort totalt 20 mål i årets serie.

– Vi spelade dåligt, men gör ändå tre rätt snygga mål, säger IFK:s kapten Martin Johansson.

• Varför stämde inte spelet?

– Svårt att säga, men det var småslarvigt över hela banan. Av någon anledning var det inte så bra som det varit tidigare i höst. Men vi håller nollan och gör tre mål, säger Martin Johansson.

IFK Östersund har tillsammans med Ånge sprungit från övriga lag i serien när fem omgångar återstår. På lördag blir det seriefinal när lagen möts på Hofvallen.

Efter helgens resultat, där Ånge tappade poäng mot Sollefteå, har IFK redan greppet om serien och går upp i sex poängs ledning vid seger. Division 2-platsen är i så fall mycket, mycket nära.

– Det ska bli mycket intressant. Jag har försökt att inte tänka så mycket på det, men vet att det finns andra som har gjort det. Det är en stor match för båda lagen, så det är bara att gå ut och göra sitt bästa.

En tråkig parentes är att seriefinalen ser ut att krocka med superettaderbyt ÖFK–GIF Sundsvall och därmed inte alls bli den publikmatch det skulle kunna bli. IFK har velat flytta matchen, men har ännu inte fått gehör.

– Det vore smålöjligt om det inte gick att flytta vår match. Inte minst för publiken, säger Martin Johansson.

Annons