Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK vann – men Ånge gick om i toppen

Kampen om seriesegern i herrtrean tog en vändning på lördagen.

Både IFK och Ånge vann. Men Ånge pytsade in tio mål och gick därmed om i tabellen.

– Det låser sig för oss i dag, säger Ove Ahrén, tränare i IFK, efter 3–1 mot Sollefteå på Hofvallen.

IFK Östersund inledde dagen strålande. Brian Wake var tillbaka i laget och nöp till redan efter tio minuter, då han slog in en retur i straffområdet. Sju minuter senare är det återigen kamp i offensiv box. Sollefteås målvakt Kristoffer Vesterlund får bita i gräset efter en duell. Bollen studsar ut och Anton Lindholm drämmer in 2–0, till vilda protester av bortalaget.

Bättre än så blev det aldrig på Hofvallen. IFK:s offensiva rörlighet kom av sig och skärpan i avsluten blev sämre. Pressen blev samtidigt större. Inför andra halvlek fick Ove Ahrén veta att Ånge hade vunnit med 10–1 borta mot Holmsund och att de därmed var förbi i tabellen.

Direktivet till spelarna inför andra: Gå för fler mål.

– Spelarna visste inte om det, men det gjorde jag. Vi var tvungna att gå framåt, säger Ove Ahrén.

En bit in i andra halvlek tyckte i alla fall Sollefteås målvakt att IFK borde veta om Ånges seger. Det var i 70:e minuten. Både innan och efter det hade IFK förtvivlat svårt att näta. Sollefteå fick dessutom ett mål på straff som försämrade läget ytterligare.

– Vi blir för ivriga. Det är ungefär som att vi ligger under i matchen och jagar en kvittering, säger Ove Ahrén.

Målkungen Jonathan Lundbäck (han har gjort 20 mål hittills i herrtrean) har varit sjuk och hade förmodligen fått vila hela matchen om ställningen såg annorlunda ut. Nu kom han in redan i 55:e minuten för att göra mål. Men IFK:s enda mål i andra halvlek gjordes av Mats Hjalmarsson på ett inspel av Brian Wake.

Lördagens resultat gör att Ånge leder tabellen. Två mål skiljer lagen åt. Tre matcher återstår.

– Vi kan inte råda över vad Ånge gör. Vi måste försöka tänka på att spela vårt spel, då kommer också målen, säger Ove Ahrén.