Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK vann – men Ånge gick om i toppen

Kampen om seriesegern i herrtrean tog en vändning på lördagen.

Både IFK och Ånge vann. Men Ånge pytsade in tio mål och gick därmed om i tabellen.

– Det låser sig för oss i dag, säger Ove Ahrén, tränare i IFK, efter 3–1 mot Sollefteå på Hofvallen.

Annons

IFK Östersund inledde dagen strålande. Brian Wake var tillbaka i laget och nöp till redan efter tio minuter, då han slog in en retur i straffområdet. Sju minuter senare är det återigen kamp i offensiv box. Sollefteås målvakt Kristoffer Vesterlund får bita i gräset efter en duell. Bollen studsar ut och Anton Lindholm drämmer in 2–0, till vilda protester av bortalaget.

Bättre än så blev det aldrig på Hofvallen. IFK:s offensiva rörlighet kom av sig och skärpan i avsluten blev sämre. Pressen blev samtidigt större. Inför andra halvlek fick Ove Ahrén veta att Ånge hade vunnit med 10–1 borta mot Holmsund och att de därmed var förbi i tabellen.

Direktivet till spelarna inför andra: Gå för fler mål.

– Spelarna visste inte om det, men det gjorde jag. Vi var tvungna att gå framåt, säger Ove Ahrén.

En bit in i andra halvlek tyckte i alla fall Sollefteås målvakt att IFK borde veta om Ånges seger. Det var i 70:e minuten. Både innan och efter det hade IFK förtvivlat svårt att näta. Sollefteå fick dessutom ett mål på straff som försämrade läget ytterligare.

– Vi blir för ivriga. Det är ungefär som att vi ligger under i matchen och jagar en kvittering, säger Ove Ahrén.

Målkungen Jonathan Lundbäck (han har gjort 20 mål hittills i herrtrean) har varit sjuk och hade förmodligen fått vila hela matchen om ställningen såg annorlunda ut. Nu kom han in redan i 55:e minuten för att göra mål. Men IFK:s enda mål i andra halvlek gjordes av Mats Hjalmarsson på ett inspel av Brian Wake.

Lördagens resultat gör att Ånge leder tabellen. Två mål skiljer lagen åt. Tre matcher återstår.

– Vi kan inte råda över vad Ånge gör. Vi måste försöka tänka på att spela vårt spel, då kommer också målen, säger Ove Ahrén.

Annons