Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK tog sista chansen att haka på toppen – vann viktigt derby

IFK Östersund var bäst när det gällde.
I division 2-derbyt mot Ope vann IFK med 1–0 (1–0) och det var precis vad som behövdes för att inte tappa kontakten med serietoppen.

Annons

– Vi har ju bara förlorat en enda match den här säsongen, och det var i förra derbyt mot Ope. Så det här var en skön revansch, kommenterade IFK-tränaren Kenth Persson.

Segern var rättvis, även om Ope kom igen starkt i den andra halvleken.

Men den första rundan var den bästa, och då var det IFK Östersund som stod för den bästa fotbollen. IFK-tjejerna var konstruktivare, löpte mer och var bättre med passningarna.

Därför var det helt rättvist när Johanna Tandberg Wall pangade in 1–0 i den 27:e minuten.

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek. I den andra visste vi att Ope skulle krypa närmare och sätta mer press på oss, sa Kenth Persson.

Så blev det också. IFK fick inte samma utrymme i andra halvlek. Ope utnyttjade sin fysik och tog över mer och mer. Dock utan att komma fram i de riktigt heta målchanserna. Vi noterade fyra–fem hyfsade skott utifrån som IFK-målvakten Christy Udogadi Ohiaeriaku inte hade så stora problem med.

– Vi hamnade lite för djupt med vår backlinje, menade Persson.

Bästa spelare tyckte vi var 18-åriga Emelie Eriksson på IFK:s mittfält. Hon var spelmotorn under den första halvleken.

IFK Östersund–Ope 1–0 (1–0)

Mål: 1–0 (27) Johanna Tandberg Wall.