Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK tog sista chansen att haka på toppen – vann viktigt derby

IFK Östersund var bäst när det gällde.
I division 2-derbyt mot Ope vann IFK med 1–0 (1–0) och det var precis vad som behövdes för att inte tappa kontakten med serietoppen.

– Vi har ju bara förlorat en enda match den här säsongen, och det var i förra derbyt mot Ope. Så det här var en skön revansch, kommenterade IFK-tränaren Kenth Persson.

Segern var rättvis, även om Ope kom igen starkt i den andra halvleken.

Men den första rundan var den bästa, och då var det IFK Östersund som stod för den bästa fotbollen. IFK-tjejerna var konstruktivare, löpte mer och var bättre med passningarna.

Därför var det helt rättvist när Johanna Tandberg Wall pangade in 1–0 i den 27:e minuten.

– Vi gjorde en riktigt bra första halvlek. I den andra visste vi att Ope skulle krypa närmare och sätta mer press på oss, sa Kenth Persson.

Så blev det också. IFK fick inte samma utrymme i andra halvlek. Ope utnyttjade sin fysik och tog över mer och mer. Dock utan att komma fram i de riktigt heta målchanserna. Vi noterade fyra–fem hyfsade skott utifrån som IFK-målvakten Christy Udogadi Ohiaeriaku inte hade så stora problem med.

– Vi hamnade lite för djupt med vår backlinje, menade Persson.

Bästa spelare tyckte vi var 18-åriga Emelie Eriksson på IFK:s mittfält. Hon var spelmotorn under den första halvleken.

IFK Östersund–Ope 1–0 (1–0)

Mål: 1–0 (27) Johanna Tandberg Wall.