Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK tillbaka på segerspåret

IFK Östersund är tillbaka i vinnarcirkeln. 2–0 mot Mariehem var ett skönt besked efter DM-förlusten mot Ytterhogdal.
– En jättebra match, sa Adam Mattiasson.

IFK-tränaren var gladare än på länge. Äntligen lyckades hans lag hitta rätt i denna ibland rätt snåriga prestationslabyrint.

Det var övertygande spel från start till slut. Mariehem – som är seriejumbo – jobbade hårt, men nådde inte alls upp till den kvalitet som behövdes för att matcha Östersund.

– Jag är jättenöjd. Vårt spel gladde, från försvar till anfall. Vi kunde ha vunnit betydligt större om vi hade satt alla chanser. Nu missade vi bland annat en straff (Sebastian Lundbäck) och ett antal frllägen.

En betydelse för resultatet hade också det faktum att Mattiasson fick tillbaka en del spelare, bland annat backen Robin Fryklund och spelmotorn Martin Johansson.

Kanske är svackan över nu?

– Vi har haft en downperiod. Matchen mot Ytterhogdal var otroligt dålig. Mycket har suttit i huvudet på oss. Vi har känt pressen, men nu har vi haft ett snack och jag tror att vi är på rätt väg.

Målen gjorde av Jonathan Lundbäck (hans sjätte i år) och debuterande mittfältaren John Eriksson, nyförvärvet från Alsen.

– John var väldigt bra. Han spelade moget och hade kunnat göra ytterligare något mål. Bland annat hade han ett stolpskott. Jag måste också berömma backlinjen som var väldigt tät, avslutar Adam Mattiasson.