Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK-seger efter hattrick av Wake

Mållöst i halvtid. Sedan klev Brian Wake fram och ordnade seger för IFK Östersund med ett hattrick.

– Viktig vinst, nu sätter vi lite press på Ånge, säger lagkaptenen Martin Johansson efter 3–0 mot Holmsund.

Slaget om seriesegern mellan IFK Östersund och Ånge går vidare. IFK var först ut i helgens omgång och gjorde jobbet genom att slå Holmsund på bortaplan med 3–0 och är just nu tillbaka i förarsätet – tre poäng och ett plusmål mot Ånge som spelar på söndagen.

– Det var bra gjort. Det är inte lätt att vinna mot Holmsund borta, jag tror de är obesegrade hemma i ganska många matcher, så det var en stark vinst, säger IFK:s Martin Johansson.

Första halvlek slutade 0–0 och där var det snarare hemmalaget som var närmast mål med ett par jättelägen där Patrik Kvarnlöf och Robin Fryklund turades om att agera räddande ängel.

– Vi hade spelövertag, men mest på egen planhalva och vi fick inget riktigt tryck. I andra flyttar vi upp hela laget och vi får mer folk i boxen, och våra två första mål kommer efter inlägg, berättar Martin Johansson.

Två typiska forwardsmål av Brian Wake som klev fram som målskytt i skadade Jonathan Lundbäcks frånvaro.

Vid ställningen 2–0 till IFK åkte hemmalaget på en utvisning och hade sedan inte krafter att ställa till med några problem för IFK som i stället utökade sin ledning när Brian Wake fick fastställa slutresultatet med ett tredje mål.

– Det tredje är ett riktigt fint skott utifrån. Jättekul att Brian gör det, det är jätteviktigt för slutspurten att han hittat tillbaka efter skador och avstängning.

Tre poäng och tre plusmål för IFK i kampen om förstaplatsen där det mycket väl kan avgöras på målskillnad.

– Det var lite stressigt i dag att ha det i bakhuvet att vi behöver göra många mål, säger Martin Johansson.