Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

IFK räddade poäng med två sena mål

Kompakt spelövertag.
Ändå tvingades IFK Östersund sista-kvarten-spurta för att få med sig en poäng i hemmamatchen mot Söderhamn.
– En jäkligt konstig match, menar tvåmålsskytten Robin Fryklund efter 3–3.

IFK hade läst in motståndarna Söderhamn som ett lag med vassa omställningar. Ändå hade man nog inte riktigt räknat med att de skulle vara så vassa.

Redan efter fem minuter smällde det första gången. Strax innan paus andra gången och i den 68:e minuten för tredje gången.

Alla tre gångerna efter överraskande fullfartsattacker.

– Vårt försvarsspel har ju varit otroligt starkt i år, men den här gången var vi kanske lite naiva. Vår uppställning på mitten var kanske lite för offensiv, där hade vi kunnat göra mer för att skydda oss mot deras omställningar, menar Adam Mattiasson som uppenbarligen var en smula självkritisk till sitt taktiska upplägga.

Men desto bättre fungerade det när han vid 1–3-underläget gjorde nästa schackdrag. IFK gjorde ett par byten och lät sedan Robin Fryklund steget upp till vänstermittfältet samtidigt som man formerade en trebackslinje.

– Det blev ju bättre på flera sätt efter det. När man har tre backar så blir de kvar längre ner i banan på ett naturligt sätt – så på det sättet tog vi bort deras omställningsmöjligheter bättre.

– Och samtidigt blev det bra med Robin längre fram i banan eftersom han hade en riktigt bra dag i det offensiva spelet, menade Mattiasson.

Och det är bara att instämma. Robin hade redan gjort IFK:s första mål på hörna innan han i 72:a minuten distinkt pannade upp Tom Permans fina högerhörna i nättaket fram till 2–3.

– Det var tufft i boxen, en del tjuvnyp ... och försvararen klev upp på mig ganska hårt där också men jag lyckades komma först till bollen, kommenterar Robin.

Och även 3–3-målet får Robin den äran att förklara, trots att det till slut var Jonathan Lundbäck som satte bollen i öppet mål med bara minuter kvar att spela.

Det var nämligen Robin som efter ett inbrott från vänsterkanten till slut fick fram bollen till Lundbäck.

– Jag stapplade mig fram i straffområdet, fick några stopp på vägen – och sen blåste domaren.

Ja, visst kom signalen före målet?

– Ja, absolut. Och då trodde jag först att jag fick frispark emot mig, men jag hade verkligen inte gjort nåt fel. Sen tänkte jag att han blåste för straff, men vi hade ju fördel av bollen? Sen när bollen gick fram till Jonathan trodde jag det var offside ... men sen godkände han målet i alla fall.

– Det var konstigt ... men jäkligt skönt, säger Robin.

Poängräddningen innebär att IFK har inlett division 2-säsongen med en seger och två kryss.

Det är Robin nöjd med:

– Utan tvekan. Vi visade direkt i premiären att vi är att räkna med, efter det har vi kryssat borta mot Boden och nu hemma mot serieledarna. Jag är väldigt nöjd, avslutar Robin.